Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » B » Buick

Feitenblad

Land

USA

USA

Plaats

Detroit

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1899

Tot heden

Merknaam

 

Buick

Afbeeldingen

afbeelding van Buick logo van Buick afbeelding van Buick afbeelding van Buick afbeelding van Buick

Geschiedenis

Buick is vernoemd naar de Schot David Dunbar Buick, die in 1899 zijn eerste auto maakte. Het bleef bij deze ene tot 1902, waarna er twee werden gemaakt. Buick richtte een nieuwe firma op, de Buick Motor Company, die hij in 1903 verkocht aan James Whiting verkocht, welke het vervolgens aan Williams Durant verkocht.

Deze wist van Buick een van de grootste autofabrikanten in de Verenigde Staten te maken en maakte het Durant mogelijk in 1908 General Motors op te richten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakte de firma o.a. vliegtuigmotoren. De firma werd hard geraakt door de Wereldcrisis van 1929 en zag de productie die in 1926 nog 260.000 stuks kende dalen tot net geen 40.000. Halverwege de jaren '30 echter kon men alweer bijna 200.000 stuks verkopen. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon een periode van sterke groei tot einde jaren '50. Buick ontwikkelde een compleet nieuw gamma, zodat ook dit dal te boven kwam.

Hoewel de energiecrisis de productie bijna halveerde bleek Buick goed in staat relatief zuinige modellen te produceren. In de jaren '90 echter werd het koperspubliek steeds ouder en er kwamen stemmen om het merk te laten vallen. Het merk doet het echter goed in China en enkele modellen die bij andere GM-merken geïntroduceerd zouden worden gingen naar Buick.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Buick komt in DiNapoli, Krasny Putilovets, Alpheon, Acadian, McLaughlin, McLaughlin-Buick, All British Buick, Buick Iran, Shaka, Packard, Griffin, Rover, Abadal, Alfa Legia, Hartman, Evans, GM, Gordon-Keeble, Maxwell, Meteor, Imperial, Apollo, Asardo, Reeva, Airflow Motorsports voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
6314 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google