Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » D » Darracq

Feitenblad

Land

F

F

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1896

Tot 1928

Merknaam

 

Darracq

Afbeeldingen

afbeelding van Darracq afbeelding van Darracq afbeelding van Darracq

Geschiedenis

Na een aantal valse starts in de automobielindustrie, richtte Alexandre Darracq in 1896 de gelijknamige autofabriek op. Hij was ooit begonnen als fietshandelaar in Parijs.

Aanvankelijk bouwde Darracq elektrisch aangedreven auto's, tot 1900, toen ze overgingen op de verbrandingsmotor. Darracq floreerde en in 1904 had Darracq 10% van de Franse markt in handen. In 1902 sloot Darracq een contract af met Adam Opel, welke de auto's als Opel-Darracq verkocht. In 1905 begon Darracq met de productie in Engeland. In hetzelfde jaar nog richtte hij een fabriek op in Ierland. Ook in Italië richtte Darracq een fabriek op, waar later Alfa Romeo uit zou groeien. In 1907 kwam er een fabriek in Spanje bij.

Darracq gebruikte autoracen als een manier om zijn producten in een goed daglicht te plaatsen. Eén van de manieren was het wereldsnelheidsrecord, welke in 1904 en 1907 behaald werd. Het won de Vanderbilt-cup

Alexandre Darracq verkocht zijn aandelen in 1913 aan een Britse koper Owen Clegg. Darracq nam het Britse deel van Talbot over en werden Talbot Darracq genoemd. In 1920 fuseerde het tot Sunbeam-Talbot-Darracq (STD), welke in 1935 de Rootes-Group ging vormen.

Darracq kreeg een filmrol in de film Genevieve, naast een Spyker, in 1953. Deze film zorgde wereldwijd voor een verzamelmanie van antieke auto's.

Bron(nen) of andere verwijzingen

Geen Bron

Darracq komt in Bromley, Opel, Sunbeam, Talbot, Darracq Serpollet, Talbot-Lago, ALFA, Alfa Romeo, Gardner Serpollet, Darracq Italiana, Opel-Darracq voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
5839 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0000 seconden om deze pagina te laden

Google