Startpagina » Alfabet » Automerken Alfabet » N » Nissan

Feitenblad

Land

J

J

Plaats

Perso(o)n(en)

Voertuigsoort

p

Van 1934

Tot heden

Merknaam

 

Nissan

Afbeeldingen

afbeelding van Nissan afbeelding van Nissan afbeelding van Nissan afbeelding van Nissan afbeelding van Nissan afbeelding van Nissan

Geschiedenis

In 1911 wordt de firma Kaishinsha Car Works opgericht. In 1912 Den, Aoyama und Takeuchi (DAT) bouwen een lichte auto onder de naam DAT. In 1918 wordt de firma hernoemd tot Kwaishinsha Motorcar Co. en in 1925 tot DAT Motorcar Co.. In 1926 fuseren de firma's Itsuyo Jidosha Seizo en DAT.

De naam Datsun wordt in 1931 gebruikt voor een prototype, de Datson, in 1932 wordt de firmanaam Datsun verandert.

In 1957 komt de eerste Skyline op de markt,maar dit was nog een Prince. Dat merk wordt overgenomen Tien jaar later de Fairlady 2000. In 1969 zorgt Datsun voor een revolutie door de Z te introduceren. De Nissan/Datsun Stanza en de Nissan Sunny worden in de jaren '80 geïntroduceerd. Langzaam aan voert men de naamswijziging in van Nissan. In 1993 wordt de Nissan Micra de auto van het jaar, de eerste niet-Europese auto. In 1999 neemt Renault Nissan over. In 2003 komt een nieuwe Z op de markt in de vorm van de 350Z.

Bron(nen) of andere verwijzingen

TruckFan

Nissan komt in Allwyn Nissan, Venucia, Hayden, Sanyou, Sammitr, Nissan-Ebro, Nissan, Zhongji, T.G., Fengshen, Bubk, Puma, PPL, Zamyad, Pars Khodro, Zhengzhou, Saenara, Rhino Buggies, Leading Edge, DAT, Otosantaru, Nissan Diesel, Tama, Wektor, Tobe, Muji, Spartan, Prince, Renault, Samsung, VFJ, Yue Loong, Thai Rung, Alfibre, ASL, Alfa Romeo, Autech, Beijing, Cony, Daewoo, Datsun, Ebro, Iguana, Infiniti, Jonga, Kurogane, Mercedes-Benz, Mercury, Minsei, Isard, TD 2000, LTI voor.

meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd.
7118 bezoekers op deze pagina

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Laat een reactie achter

Het duurde 0,0156 seconden om deze pagina te laden

Google